Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.
Lähipiirissä syöpäpotilas
Re: Pelko isän puolesta
Olen todella pahoillani että teille on sattunut noin paljon turhaa vastoinkäymistä vakavan sairauden lisäksi. Potilailla on kuitenkin oikeuksia. On olemassa sellainen pieni läpyskä potilaan oikeuksista (siinä on jotain lakipykälä-merkin kuvia kannessa, ehkä violetti). Niitä on sairaalan käytävillä ja varmaan myös netistä löytyy. Siitä voi valita sopivan kohdan mihin vetoaa ja ottaa rauhallisen keskustelun sairaalan ylilääkärin kanssa ongelmista mitä on ollut. Pyytää vaikka siirto oman alueen yliopistolliseen sairaalaan. Minun äitini ei osattu kohdella oikein Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa ja pyysimme kieliongelmiin vedoten siirron OYS:iin. Oli väärin käsityksiä, joita tuli kun asioi vironkielisen huonosti suomea ymmärtävän mahakirurgin kanssa puhelimessa, koska sairaalan ainut onkologi oli irtisanoutunut puoli vuotta aiemmin. Potilaalla on oikeus saada hoitoa ilman tällaisia kieliongelmia. Tilanne on sietämätön, jos on vakavasti sairas eikä tunne olevansa turvallisissa käsissä.Minun äitini on sairastanut haimasyöpää jo kaksi ja puoli vuotta. Paras hoito haimasyöpään on leikkaus. Meille selitettiin ennen leikkausta OYS:ssa, että on normaali käytäntö, että tämä kyseinen leikkaus alkaa pienemmällä tähystysleikkauksella, jossa ensin tähystetään maksa ja jotain muuta, että onko syöpä levinnyt ja voidaanko jatkaa isompaan Whipplen leikkaukseen. Olisko ollut että vain noin 13% tapauksista voidaan jatkaa ja tehdä varsinainen leikkaus.(jos en prosenttia ihan väärin muista).
Haimasyöpä on todella vakava sairaus. Jos sinun isältäsi ei ole otettu näytettä ja tutkittu patologisella, mikä syöpätyyppi on kyseessä, ei sinun kannata vielä sanoa, että tasaraha. Vai tietävätkö lääkärit varmasti mistä se on lähtenyt liikkeelle? Tällä palstallakin joka vasta kertoi, että hänen äidiltään löytyi haimasta kasvain ja pelättiin pahinta, mutta kasvain olikin ollut hyvänlaatuinen. Sytostaatti valitaan syöpätyypin perusteella. Jos kyseessä on haimasyöpä gemsitabiini on kehittynein sytostaatti. Lisäksi on Tarceva, Xeloda ja jotain muita joita voidaan yhdistää gemsitabiinihoidon kanssa. Lisäksi Docrates-klinikalla on ollut lääketutkimus Irinotekaanista haimasyövän hoidossa. Siellä on myös onkolyyttiset virushoidot, kokeellinen syöpähoito, josta on vähemmän sivuvaikutuksia kuin sytostaateista. Olen lukenut netistä, että jossain päin Suomea käytetään myös sädehoitoja haimasyöpään.
Jos sinun isälläsi on jokin muu kuin haimasyöpä, lääkkeitä on varmaan vielä paljon enemmän. Hoitoja siis löytyy. Sekä hyviä lääkäreitä. Yksityisklinikalta ja julkisissa sairaaloissa.
Pää pystyyn. Kun kaikki perheenjäsenet olivat vielä terveitä, ei sitä olisi osannut kuvitella minkälaisia vastoinkäymisiä voi tulla, mutta vielä enemmän ihmetyttää, että niiden asioiden kanssa voi oppia elämään. Ei kannata verrata nykyhetkeä entiseen, siihen ei pääse takaisin vaan on sopeuduttava elämään uusilla ehdoilla.
- Pelko isän puolestaMinki
- Re: Pelko isän puolestaToipilas
- Re: Pelko isän puolestasutinah
- Re: Pelko isän puolestahanna1
- Re: Pelko isän puolestasamakinen
- Re: Pelko isän puolestasamakinen
- Re: Pelko isän puolestasamakinen